Uskrsna aktivnost

U našem matičnom vrtiću, u skupini „ Nanari“, održana je zanimljiva radionica tematski vezana uz blagdan Uskrsa.

Naša pripravnica Sandi B. je (u okviru svoje ogledne aktivnosti) ponudila djeci pregršt zabavnih, estetsko privlačnih i edukativnih aktivnosti kojima je zadovoljila preporučene dobrobiti nužne za cjelovit razvoj djece.

Čak 8 različitih centara aktivnosti bogatih uglavnom samostalno izrađenim materijalima, poslužili su kao poticaj na stvaralačko izražavanje djece.

Glumilo se tako u dramsko – scenskoj igri s lutkama na štapu, u likovnim centrima se modeliralo plastelinom i oslikavalo pisanice te ih se ukrašavalo perjem, perlicama i šljokicama. Djeca su samostalno pisala čestitku i ukrašavala je grafomotoričkim vježbama u centru početnog čitanja i pisanja. U centru za matematiku i tzv. stolno – manipulativne igre, manipulirali su količinama kroz igre s pravilima. Također su pažljivo slagali puzzle s motivima pilića i zečića te se koristili specijalnim svijetlećim stolom za konturiranje predložaka sličnih motiva.

U sobi je tijekom ovih aktivnosti vladala uistinu ugodna, kreativno- radna atmosfera. Djeca su uživala u svim ponuđenim aktivnostima, spontano prelazeći s jedne na drugu i ponosili se rezultatima.

Nadamo se da smo ovim prikazom jednom našeg dana u vrtiću uspjeli i vas motivirati na slične aktivnosti s vašom djecom koje možete provoditi kući u obiteljskom zajedništvu i uljepšati tako veselo blagdansko doba.

Sretan Uskrs!

Skip to content