Početak uspostave rada

Poštovani roditelji,

11.svibnja 2020.,planira se početak uspostave rada za roditelje koji nemaju mogućnost osigurati čuvanje, nadzor i ostanak djeteta kod kuće.

Da bi se spriječila i suzbila epidemija COVID 19, u vrtiću smo:

 • Pojačali dezinfekciju svih radnih površina i prostorija vrtića, kao i predmeta koji su često u upotrebi : kvake, tipkovnice, igračke, slavine i sl.
 • Postavili smo dezinfekcijska sredstva na ulazu vrtića za suho pranje ruku
 • Postavili smo dezinfekcijske barijere za dezinfekciju obuće prije ulaska u vrtić
 • Nabavili smo bezkontaktne toplomjere za mjerenje tjelesne temperature
 • Djeci će biti omogućen duži boravak u dvorištu vrtića , ali bez bliskog mogućnosti kontakta sa drugim skupinama djece u vrtiću i drugim djelatnicima ustanove
 • Svaka odgojna skupina boravi u jednoj odgovarajućoj prostoriji koja se redovito provjetrava
 • Jedna odgojna skupina isključivo koristi toalet koji je u neposrednij blizini sobe boravka
 • Za vrijeme obroka i poslijepodnevnog obroka osigurali smo djeci propisani razmak (djeca će sjediti odnosno ležati) uvijek na istom mjestu
 • Prolazak kroz zajedničke prostorije biti će maksimalno izbjegnut, a ukoliko je neophodan, prolaz kroz zajedničke prostorije organizira se na način da u isto vrijeme prolaze djeca i odgojitelj iz jedne odgojne skupine dok druge osobe ne prolaze u isto vrijeme, uz poticanje da kod takvih prolaza djeca ne dotiču predmete ili površine
 • Sve potrebne informacije i konzultacije mogu se obaviti isključivo putem telefona ili e-mail-a

UPUTE O DOVOĐENJU DJETETA U VRTIĆ

( NAPOMENA : SVE POSTUPKE U RADU TEMELJE SE NA PREPORUKAMA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE, HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO TE  MINISTARSTVO ZDRAVSTVA )

 

 1. Roditelj je dužan prije dovođenja djeteta u vrtić o tome telefonski obavijestiti ravnatelja (ili drugu odgovornu osobu) dan ranije (brojevi na koji se mogu zvati, dostupni su na web stranici vrtića).
 2. Ravnatelj (ili druga odgovorna osoba) obavlja razgovor prema upitniku.
 3. Ukoliko je odobren dolazak, roditelji dobivaju upute o dovođenju i odvođenju djeteta te o osobnim stvarima koje je potrebno donjeti za dijete.
 4. U dječji vrtić je strogo zabranjen dolazak roditelja i djece sa simptomima bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, proljev, povraćanje i sl.).
 5. Roditeljima je svakodnevna obaveza prije dolaska u dječji vrtić sebi i svojim bliskim kontaktima ( posebno djetetu ) izmjeriti tjelesnu temperaturu ; ukoliko dijete ima povišenu temperaturu ili druge znakove bolesti, ne pohađa vrtić. Odgojitelj (ili medicinska sestra u vrtiću) također će izmjeriti djetetu tjelesnu temperaturu prema potrebi i više puta dnevno.
 6. Prilikom ulaska u vrtić potrebno je da roditelji i dijete dezinficiraju obuću.
 7. Vrata vrtića će biti zaključana, potrebno je pozvoniti i pričekati.
 8. Roditelj je dužan dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju ruku koje se nalazi na ulazu; masku je preporučljivo nositi i držati razmak 2 metra između roditelja.
 9. Jedno dijete dolazi isključivo u opratnji jedne odrasle osobe te je preporuka da to bude uvijek ista osoba ili da se najviše izmjenjuju dvije osobe
 • Djeca ne dezinficiraju ruke niti nose zaštitne maske.
 • Odgojitelj preuzima dijete i obilježeni ruksak s opremom ( potrebno je osigurati dovoljnu količinu količinu rezervne odjeće za cijeli tjedan jer je strogo zabranjeno posuđivanje iste).
 • Kada se ustali dolazak djeteta, ruksak i posteljinu donositi petkom (ruksak i eventualno posteljiana stoje nekorišteni preko vikenda i mogu se koristiti 48-72 sata nakon pauze)
 • Nije dopušteno donositi nikakve igračke od kuće, kao ni unositi druge osobne stvari (kolica, autosjedalice i sl.) u prostorije vrtića.
 • Odgojitelj ispunjava tjednu evidencijsku listu o dolasku djeteta.
 • Dijete prije ulaska u skupinu , skida obuću i jaknu u garderobi te pere ruke (prema izvješenoj preporuci crvenog križa), a nakon pranja ruku, potrebno je umiti lice uz nadzor odgojitelja.

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU

Skip to content