Obavijest za testiranje djece koja kreću u školu u Omiš

OSNOVNA ŠKOLA „ JOSIP PUPAČIĆ“

Trg kralja Tomislava 1

21310 OMIŠ

Omiš, 28. ožujka 2022. godine

 

 

OBAVIJEST

 

RODITELJIMA/ STARATELJIMA O RASPOREDU UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U  PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠK. GOD. 2022./23.

 

 

 

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece – testiranje provodit će se od 31.ožujka do 30. travnja u matičnoj zgradi škole ( Velika škola ).

Sastojat će se od grupnog  i individualnog dijela.

Obavijest o terminu za grupni dio testiranja roditelji će dobiti od odgajateljica.  Obavezno je pridržavanje navedenog termina za grupni dio jer započinje u isto vrijeme za svu djecu. Za grupni dio testiranja potrebno je donijeti olovku za dijete.

Termin za individualni dio (koji će biti dan poslije grupnog dijela) roditelji će dobiti prilikom grupnog testiranja. Za vrijeme individualnog razgovora s djetetom roditelj će ispunjavati upisnicu pa vas molimo da ponesete svoju kemijsku olovku.

Sa sobom trebate ponijeti i kopiju djetetovog rodnog lista i domovnice.

 

U slučaju spriječenosti dolaska na predviđeni termin ili ako dijete nije navedeno na popisu molimo roditelje da kontaktiraju stručnu službu škole na broj telefona: 861- 530 ili broj mobitela 099/545-0151

 

Stručna služba

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE ZA RODITELJE

 

  • Testiranje djece provodit će se u skladu s uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2022./2023.

 

  • Roditelji/skrbnici su dužni imati masku I održavati distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

 

  • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

 

  • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska na testiranje. U slučaju povišene temperature ili znakova drugih bolesti ne dovode dijete već kontaktiraju stručnu službu škole.

 

  • Također, ako roditelji/skrbnici imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19 ne smiju dovoditi dijete na testiranje.

 

Skip to content