Stožer Civilne zaštite Općine Dugi Rat

Stožer ciilne zaštite

KLASA: 810-03/20-01/01
URBROJ: 2155/02-02-20-02
Dugi Rat, 16. ožujka 2020.

Stožer Civilne zaštite Općine Dugi Rat, zbog situacije s epidemijom novog koronavirusa COVID-19, dana 16. ožujka održao je sjednicu Stožera na kojoj su donijete slijedeće odluke i preporuke:
RAD OPĆINSKE UPRAVE:
• Općinska uprava počevši od 16. ožujka 2020. godine ne radi sa strankama, a stranke se upućuje da potrebne kontakte s Općinom obavljaju elektronskom komunikacijom ili telefonom (opcina@dugirat.hr 021/735 291; 734 900)
RAD OSNOVNE ŠKOLE I DJEČJIH VRTIĆA
• Sukladno Odluci Nacionalnog Stožera CZ, obustavlja se nastava Osnovnoj školi Jesenice, uz obavezu da Ravnatelj treba osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Roditelji ili staratelji su u obvezi osigurati prijevoz tih učenika.
• Sukladno Odluci Nacionalnog Stožera CZ, obustavlja se rad Dječjeg vrtića Dugi Rat sa svim područnim vrtićima, uz obavezu da Ravnateljica osigura prihvat djece koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Ravnateljica je dužna osigurati rad dječjeg vrtića po principu „redovnog dežurstva“.
RAD KNJIŽNICE
• Do daljnjega se obustavlja rad Narodne knjižnice Dugi Rat.
PROSLAVA DANA OPĆINE (svečana sjednica i svečani ručak)
• Odgađa se svečana sjednica povodom dana Općine Dugi Rat, kao i svečani ručak koji je planiran nakon sjednice.
PROSLAVA SV. JOSIPA ZAŠTITNIKA ŽUPE DUGI RAT (procesija i sveta misa)
• Preporučuje se odgoda ili otkazivanje proslave Sv. Josipa.
• U slučaju da se proslava ne odgodi-otkaže, potrebno je da organizator od Županijskog Stožera CZ zatraži odobrenje za održavanje kao i od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ upute oko poduzimanja mjera radi javnog okupljanja.
• Prodaja sa pokretnih štandova oko trga Sv. Josipa zabraniti će se.
AKTIVNOSTI SPORTSKIH KLUBOVA I OSTALIH UDRUGA
• Preporučuje se do daljnjega otkazati sve aktivnosti klubova i udruga, kao što su natjecanja, treninzi, sastanci i druge manifestacije.
RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
• Preporučuje se ugostiteljskim objektima da radno vrijeme skrate do 18:00 sati.
SAHRANE-POGREBI
• Preporučuje se da pogrebama-sahranama nazoče samo članovi najuže obitelji
OSTALA JAVNA OKUPLJANJA
• Sukladno preporukama nacionalnog i županijskog Stožera civilne zaštite preporučuje se do daljnjeg odgoditi sve skupove i javna okupljanja

STARIJE NEMOĆNE OSOBE I INVALIDNE NEPOKRETNE OSOBE
• Pozivaju se sve nemoćne starije osobe i invalidne nepokretne osobe, kao i njihovi susjedi, da podatke o takvim osobama (Ime i prezime, adresa stanovanja, kontakt telefon) prijave u Općinu Dugi Rat na tel. 021/735 291 ili na e-mail opcina@dugirat.hr kako bi Stožer imao evidenciju o takvim osobama.

Stožer CZ Općine Dugi Rat napominje da su  svi građani dužni pridržavati se uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, a također upozoravamo osobe u samoizolaciji da njihovo nepridržavanje uputa za samoizolaciju za sobom povlači prekršajnu i kaznenu odgovornost.
O daljnjim preporukama ili zabranama Stožer će pravovremeno obavještavati na web stranicama Općine Dugi Rat.

Stožer CZ Općine Dugi Rat

KORISNE UPUTE MJEŠTANIMA:
DODANTNE UPUTE ZA POJEDINCE, KOLEKTIVE I POSLODAVCE: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Dodatne-upute-za-pojedince-kolektive-i-poslodavce.pdf
UPUTE ZA OSOBE U SAMOIZOLACIJI: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/letak_samoizolacija.pdf
UPUTE ZA OČUVANJE ZDRAVLJA OSOBAMA 60+: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Stariji-i-ostali-osjetljivi-na-koronavirus-2.pdf
UPUTE ZA PRAVILNO PRANJE RUKU: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf

Skip to content