Sudjelovanje u projektu MORENEC

Obavještavamo vas da DV „Dugi Rat“ sudjeluje u realizaciji znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama RiPOO“.

Opći cilj projekta je doprinijeti sistematizaciji postojećih i kreiranju novih znanstveno utemeljenih spoznaja o etiološkim, fenomenološkim i intervencijskim aspektima rizika socijalne isključenosti djece rane i predškolske dobi, kao temeljima planiranja, razvoja i evaluacije učinkovitosti odgojno-obrazovnih metoda, strategija i programa usmjerenih obiteljima i djeci rane i predškolske dobi.

Projekt će trajati četiri godine (2020.-2024.), a rezultirat će znanstvenim pokazateljima o mogućnostima prevencije nepovoljnih ishoda razvoja djece i prijedlogom potrebnih oblika potpore djeci i njihovim obiteljima.

Prihvaćanjem sudjelovanja u istraživanju, pristali smo na suradnju s članicama istraživačkog tima u prikupljanju podataka o djeci u dobi od 5 i 6 godina koja pohađaju naš vrtić.

Koordinator projekta u našem DV-u je pedagoginja Tihana Klarić i stoji vam na raspolaganju za dodatne informacije.

Više informacija o projektu dostupno je na: http://morenec.ufzg.hr/

Skip to content